قیمت کنسرو ذرت و انواع آن در بازار

در این سایت قصد داریم شما را با خواص ذرت و فواید آن آشنا کنیم ولی قبل از آشنایی باید بدانیم که پیشینه ذرت چپیست؟خواص ذرت چیست؟ترکیبات ذرت چیست؟چه ناثیری بر بدن انسان دارد؟طرز تهیه ذرت مکزیکی چیست؟انواع ذرت ایرانی را نام ببرید؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

خواص کنسرو ذرت چیست؟

ذرت یکی از پر مصرف‌ترین و پر طرفدارترین غلات در بین مردم جهان است. این غلات به شیوه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. کبابی، پخته، به شکل پاپ کورن، آرد ذرت، روغن ذرت و کنسرو ذرت از دیگر اشکالی است که شما می‌توانید آن را مصرف کنید و در هر فصلی به مدت طولانی (با توجه به تاریخ انقضای روی قوطی کنسرو) از آن نگهداری کنید.

پیشینه ذرت:

ذرت یا جواری یکی از غلات مهم است. منشأ آن قاره آمریکا بوده است و پس از گندم، بیشترین اراضی کشاورزی جهان به ذرت اختصاص دارد. ذرت سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای بدن بوده و نیز منبع خوبی از فیبر محسوب می‌شود و سرشار از کالری است،ذرت تا قبل از سال ۱۴۹۲ میلادی (سال کشف آمریکا) در قاره آسیا، اروپا و آفریقا به‌عنوان یک گیاه زراعی شناخته‌شده نبود. اما این گیاه را از قرن‌ها پیش در آمریکای مرکزی می‌شناختند و توسط مردم سرخ‌ پوست آمریکا کشت می‌شد. به همین سبب نام لاتین ذرت از یکی از طوایف سرخ‌پوست بنام Marisi Mahig گرفته ‌شده است.نام این گیاه در زبان انگلیسی Maize یا corn و در زبان عربی ذرت و بلال است. در فرهنگ دهخدا آمده: نام فارسی این گیاه در گویش خراسانی “جواری” است ولی واژه عربی آن، ذرت است. فرهنگ معین هم “جواری” را برابر با “ذرت” و “بلال” معرفی کرده است.

ترکیبات ذرت:

ذرت مانند سیب‌زمینی یکی از سبزیجات نشاسته‌ای است و در بسیاری از کشورها یکی از منابع اصلی تأمین‌کننده غلات کامل است و ازجمله منابع اصلی نشاسته در رژیم غذایی آن‌ها است که بخش اعظمی از انرژی روزانه‌ افراد را تأمین می‌کند.

بزرگ‌ترین کشورهای کشت کننده ذرت آمریکا، چین، برزیل، مکزیک و اندونزی است. ذرت ازنظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.معمولاً شما ذرت را با رنگ زرد می‌شناسید اما جالب است بدانید که ذرت در رنگ‌های مختلف، نارنجی، قرمز، بنفش، آبی، سفید و سیاه موجود است،این غلات سرشار از فیبر و مواد معدنی و همچنین انواع ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ هاست. انواع ذرت: ذرت دندان‌اسبی، ذرت بلوری، ذرت آردی، ذرت پاپ کورن، ذرت غلاف دار، ذرت مومی و ذرت شیرین است.

ترکیبات ذرت و مواد موجود در آن:

ذرت همچون سایر غلات از کربوهیدرات‌ها تشکیل‌شده است. بیش از 28 تا 80 درصد از وزن خشک ذرت را نشاسته تشکیل می‌دهد. در این نوع ذرت درصد بسیار کمی نیز قند وجود دارد؛ اما در ذرت شیرین میزان نشاسته کمتر و در عوض میزان قند آن زیاد است،این قند از نوع ساکارز است و تأثیر نامطلوبی بر قند خون نمی‌گذارد. ذرت دارای مقادیر زیادی فیبر است. البته در انواع مختلف ذرت این فیبر متفاوت است اما معمولاً بین 9 تا 15 درصد است،ذرت منبع متوسطی از پروتئین است و میزان آن بین 10 تا 15 درصد است. پروتئین ذرت “زئین” نام دارد و جزو پروتئین‌های مفید نیست؛ چون فاقد برخی آمینو اسیدهای ضروری است. بنابراین برای دریافت پروتئین از ذرت خیلی امیدوار نباشید ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در ذرت نیز بسته به نوع آن متفاوت است؛ اما پاپ کورن سرشار از انواع مواد معدنی و ویتامین‌هاست.پاپ کورن می‌تواند منبع تأمین‌کننده فسفر، منیزیم، روی، مس و منگنز، بخصوص برای کودکان باشد زیرا اغلب آن‌ها به این خوراکی علاقه زیادی دارند. ذرت شیرین حاوی، پنتوتنیک اسید، فولات، ویتامین ب 6، نیاسین و پتاسیم است.

خواص کنسرو ذرت:

خواص ذرت برای مو:

یکی از مهم‌ترین خواص ذرت در رشد و سلامتی مو و پوست سر است. ذرت، می‌تواند تعادل مناسبی میان اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ ایجاد کند. همان‌گونه که می‌دانید، هردوی آن‌ها به کنترل التهاب کمک کرده و از پوسته ‌شدن و خشک شدن پوست سر جلوگیری‌می‌کنند،همچنین آنتی‌اکسیدان‌ها، با مهار رادیکال‌های آزاد مضر، می‌توانند از آسیب سلولی جلوگیری‌کنند.بنابراین ذرت، به دلیل مبارزه با فعالیت‌های رادیکال‌های آزاد مضر، برای جلوگیری و مبارزه با ریزش و خشکی مو مفید است.

ذرت باعث تولید کلاژن می‌شود که برای مو و حفظ انعطاف‌پذیری پوست لازم است. اگر ذرت را در وعده‌های غذایی روزانه خود بگنجانید، با خشکی و ریزش مو مبارزه ‌می‌کند. بنابراین، این‌یکی از بهترین خواص ذرت برای مو و سلامت پوست زنان و مردان در همه سنین است.

خواص ذرت برای دستگاه گوارش:

ذرت به علت اینکه منبع خوبی از فیبر است، رشد باکتری‌های مفید در روده را افزایش می‌دهد. این باکتری‌ها با تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر مزایای متعددی را برای دستگاه گوارش به همراه دارند؛ زیرا سوخت سلول‌های کولون را تأمین می‌کنند و باعث کاهش ریسک ابتلا به سرطان کولون می‌شوند از تمام انواع ذرت می‌توان آنتی‌اکسیدان دریافت کرد و ذرت‌های مختلف، آنتی‌اکسیدان‌های مختلفی دارند. به‌ویژه، ذرت زرد، دارای آنتی‌اکسیدان‌های زئانتین و لوتئین است؛ ذرت قرمز، آنتوسیانین دارد و ذرت بنفش، اسید هیدرو کسی بنزوئیک و اسید پروتوکاتکوئیک.خواص ذرت، زیاد است که شامل فایده برای گوارش هم می‌شوند. ذرت، سرشار از فیبر است (حل‌شدنی و حل نشدنی) که می‌تواند به جلوگیری از جذب کلسترول و یبوست کمک کند.

خواص ذرت برای قلب:

ذرت، بیشتر از حد انتظار، آنتی‌اکسیدان دارد. می‌توانید با مصرف ذرت، زئازانتین، اسید پروتوکاتکوئیک، اسید وانیلیک، اسید سینرژیک، لوتئین، اسید فرولیک، اسید کوماریک، اسید کافئیک، بتاکاروتن و آنتوسیانین را دریافت کنید همان‌طور که می‌دانید، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در ذرت به کاهش خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی نیز کمک‌می‌کنند.

خواص ذرت برای استخوان:

بتاکریپتوزانتین موجود در ذرت، به کاهش خطر بیماری‌های التهابی مانند روماتیسم مفصلی، سرطان و غیره کمک ‌می‌کند و اگر ذرت را به ‌دفعات مصرف کنید، این ماده غذایی، پیری استخوان را کاهش‌می‌دهدبرای داشتن استخوان‌هایی سالم‌تر، باید ذرت بیشتری مصرف کنید زیرا ذرت دارای منیزیم، آهن، روی و فسفر است.

خواص کنسرت ذرت در بارداری:

ذرت یکی از مفیدترین غذاهایی است که باید هرروز در دوران بارداری مصرف کنید. کمبود اسیدفولیک باعث نقص در جنین و سقط آن می‌شود. بنابراین، باید برای افزایش سلامتی خود و رشد جنین، از این غذای ارزان و مغذی استفاده کنید،به‌علاوه، ذرت فیبر بالایی دارد که می‌تواند با برخی بیماری‌های دوره بارداری مانند یبوست مبارزه کند. همچنین، فولات موجود در ذرت، خطر ابتلا به ناهنجاری‌ها را کاهش‌می‌دهد،اگر زنان باردار، هرروز ذرت بخورند، برای سلامتی جنینشان، ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی بیشتری دریافت می‌کنند. با توجه به خواص کنسرو ذرت برای بارداری و به این دلیل که ذرت، اسید پانتوتنیک دارد، اعضاء بدن جنین رشد بهتری خواهند داشت بنابراین، این‌یکی از بهترین خواص ذرت برای سلامت و کاهش وزن، و به‌ویژه برای زنان باردار است که اگر می‌خواهند سلامتی خود را افزایش داده و نوزادانی سالم به دنیا بیاورند، نباید آن را نادیده بگیرند،یکی دیگر از خواص کنسرو ذرت در بارداری، درمان بی‌خوابی در زنان باردار است. به‌طورکلی، یکی از عوامل اصلی این بیماری، کمبود آهن است. ذرت، مقدار زیادی آهن دارد که یکی از مهم‌ترین مواد معدنی است که برای تولید سلول‌های قرمز خون ضروری است.

خواص ذرت برای چشم:

زئازانتین و لوتئین موجود در ذرت، از اکسید شدن پروتئین چشم جلوگیری‌می‌کنند. اکسیدشدن پروتئین چشم باعث تاری دید می‌شود و ذرت به کاهش تباهی لکه زرد کمک‌ می‌کند.علاوه بر این، ویتامین A تولید شده از بتاکاروتن موجود در ذرت، بینایی را به طرز قابل‌توجهی بهبود می‌بخشد. به همین دلیل، مصرف مناسب ذرت برای چشم‌ها، کاهش وزن و سلامتی مفید است.

خواص کنسرت ذرت در بدنسازی:

ذرت به فرآیند افزایش وزن در افراد لاغر کمک می‌کند. ذرت، برای افرادی که وزن کمی دارند و به‌سختی وزن اضافه ‌می‌کنند بهترین انتخاب است

 

این افراد باید برای افزایش وزن، کالری مصرفی خود را افزایش دهند. به‌علاوه، ذرت، کربوهیدرات و کالری بالایی دارد، بنابراین با مصرف درست این ماده غذایی، می‌توانید به‌آسانی و سریع، به افزایش وزن برسید،بنابراین، اگر به دنبال راه‌های طبیعی برای افزایش وزن سریع هستید، یک فنجان دانه ذرت می‌تواند ۱۳۰ کالری به شما بدهد.

خواص ذرت برای کنترل کلسترول:

روغن ذرت دارای اثر ضد آتروژنیک بر سطح کلسترول است. بنابراین، می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی کمک کند. به‌ویژه، روغن ذرت، یکی از بهترین راه‌ها برای افزایش سلامت قلب محسوب ‌می‌شود،همان‌گونه که قبلاً گفته شد، ذرت، اسیدهای چرب زیادی از قبیل اسیدهای چرب امگا ۳ و اسیدهای چرب امگا ۶ دارد. بنابراین، اسیدهای چرب امگا ۳ می‌توانند به مهار کلسترول بد کمک کرده و سپس به بخش‌های اتصال بازگردند،درنتیجه، این، موقعیت‌های انسداد عروق را کاهش داده و فشارخون را پایین‌می‌آورد. به‌علاوه، احتمال سکته و حمله قلبی نیز کاهش‌می‌یابد.

 

انواع کنسرو ذرت ایرانی:

  • کنسرو ذرت لئونارد
  • کنسرو ذرت شیرین بدر
  • کنسرو ذرت آوید
  • کنسرو ذرت دلوسه
  • کنسرو ذرت شیرین بهروز

طرز استفاده از کنسرو ذرت:

جوشاندن یا نجوشاندن کنسرو به نوع ماده غذایی کنسروشده بستگی دارد. کنسروهای میوه که به کمپوت شهرت دارند، نباید جوشانده شوند. پس نیازی به جوشاندن کنسرو ذرت نیست.

طرز تهیه کنسرو ذرت مکزیکی:

مواد لازم برای تهیه ذرت مکزیکی

 

300 گرم ذرت پخته یخ زده یا کنسرو ذرت

100 گرم پنیر پیتزا

10 گرم کره

1 قاشق غذاخوری سس مایونز

1 قاشق مربا خوری پودر آویشن

نمک و فلفل به مقدار لازم

مراحل تهیه ذرت مکزیکی

برای تهیه ذرت مکزیکی میتوان از کنسرو ذرت استفاده کرد. ابتدا ذرت پخته یا کنسرو ذرتمون رو با کمی نمک و فلفل بدون روغن داخل یه قابلمه نچسب میریزیم و روی حرارت تفتش میدیم تا آب اضافه ذرت گرفته بشه. این کار به خوش طعم تر شدن ذرت مکزیکی خیلی کمک میکنه

 

حالا داخل یه قابلمه بزرگ آب میریزیم و میذاریم تا جوش بیاد و بعد یه کاسه نشکن رو توش میذاریم و کره رو داخل کاسه میریزیم تا آب بشه. وقتی کره آب شد. ذرتی که آبش کاملا کشیده شده، سس مایونز و آویشن رو بهش اضافه میکنیم. حالا مواد رو با هم مخلوط کرده و میذارم با حرارت آب جوش گرم بشن. وقتی موادمون خوب داغ شدن پنیر پیتزا رو اضافه میکینم.  در نهایت شروع به هم زدن موادمون میکنیم تا پنیر آب شده و مخلوط هم کشدار بشود.

نکته: برای جلوگیری از ترش شدن کنسرو ذرت و  لزج شدن کنسرو ذرت پس از باز کردن درب آن اگر قصد نگهداری به مدت طولانی دارید آن را در فریزر نگه دارید.

کنسرو ذرت در قوطی های 500 گرمی بسته بندی و به بازار عرضه می شود که با قیمت میانگین 2500تا5500 تومان به فروش می رسد.انواع کنسرو ذرت ایرانی:

 

 

 

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما
تماس بگیرید